nedjelja, 5. veljače 2012.

PC Chip časopis - februar 2012 - free download

PC Chip časopis - februar 2012 - br. 201
PC chip je vaš potpuni vodič za PC računala. Pored ekskluzivnih recenzija hardvera, možete pronaći još i popularni softver, dnevne vijesti kao i druge članake.

Sada je i službeno – Facebook izlazi na burzu
Kao što se i najavljivalo, Facebook je jučer predao dokumentaciju za izlazak na burzu! Točan datum kada će se dionicama ove kompanije moći trgovati javno još nije poznat, no za pretpostaviti je da će to biti u razdoblju od sljedećih nekoliko mjeseci. Također, nije poznato po kolika će biti vrijednost kompanije kada se pojavi na burzi – ranije se spominjala cifra između 75 i čak sto milijardi dolara, a inicijalnom javnom ponudom dionica Facebook želi skupiti pet milijardi dolara (ranije se spominjala brojka od deset milijardi).

Samsung potvrdio – ništa od Galaxyja S3 na MWC-u
Ono o čemu se nagađalo posljednjih dana, sada je dobilo i službenu potvrdu – Samsung na nadolazećem Mobile World Congressu neće predstaviti novi model iz Galaxy S serije. Aktualni model Galaxy S2 za mnoge je najnapredniji model na tržištu te smo očekivali da Samsung već sada predstavi njegovog nasljednika koji bi hardverski trebao biti napredniji od iPhonea 4S. Ipak, u ovoj kompaniji kažu da će model S3 predstaviti na “odvojenom eventu tijekom prve polovice ove godine”, a na MWC-u kažu da će predstaviti “uzbudljive nove mobilne uređaje” te dodaju da će i korisnicima i dalje pružati “najbolje moguće mobilno iskustvo”.

Nove informacije o iPadu 3
Kako se bliži datum izlaska novog modela Appleova tableta, tako možemo očekivati sve veći broj glasina o tome kako bi ovaj uređaj trebao izgledati. Jedna takva glasina pojavila se na stranici BGR na kojoj imaju informacije o dva modela novog iPada – J1 i J2 (iPad 3,1 i iPad 3, 2), no ovdje nije riječ o dva različita modela, već se najvjerojatnije odnosi na iPad 3 s podrškom za WiFi i iPad 3 s podrškom za Wi-Fi i mobilne mreže.
Ono što je puno zanimljivije jest podatak da bi novi iPad trebao raditi na četverojezrenom A6 procesoru te bi on trebao biti najbrži iOS uređaj do sada. Zanimljivo je da bi proizvođač Appleovih procesora trebao biti Samsung, kompanija s kojom se stalno vuku po sudovima zbog kršenja patentnih prava ili “kopiranja iPada”, no tih ipak ne sprječava da zajedno surađuju na drugim poljima. Od ostalih opcija vezanih uz iPad 3 treba izdvojiti i ekran veće rezolucije (2084 x 1536 piksela), ali iste dijagonale kao i do sada, a iako se spominje potencijalno smanjenje cijene, s obzirom na odličnu prodaju iPada po najnižoj cijeni od 500, teško je da će se u Appleu odlučiti na to.

Hardver
- Asus Eee Pad Transformer Prime TF201
- Sapphire/VTX Radeon HD 7970
- Thrustmaster Ferrari Wireless
- Gigabyte G1.Sniper
- Acer Aspire 5755
- Asus ZenBook UX21E
- U sedmoj brzini
- OCZ ZS 650W
- AOC i2352Vh
- Toshiba Portege Z830
- MSGW Infiniy Extreme X79 i102
- Tomtom Via 120 Europe
- Logitech k400/Wireless touchpad
- Canyon X-Ray
- OCZ Vertex Plus 60 GB
- Kingston DT Ultimate 3.0 32 GB
- Palac gore ili dolje?
- Canon Image Formula DR-M160
- Philips 227E3QPH
- Sennheiser HD 201
- Svestrani, multimedijalni i pristupačni
- Asus P9X79 & MSI X79A-GD65 (8D)

Softver
- PIPA, SOPA, ACTA…
- Facebook i Twitter pluginovi za internetske preglednike
- Test web preglednika
- Glazbena produkcija
- Ashampoo WinOptimizer 2012

Gadgeti
- Ultrabooci zavladali Las Vegasom

Helpdesk
- Širenja i regularni izrazi u UNIX-u
- Twitter klijenti za računala

Moby
- Samsung Galaxy Note
- HTC Sensation XE
- Nokia Asha 303

Igre
- Najbolji naslovi prošle godine
- Glasovna koordinacija

Nema komentara:

Objavi komentar