četvrtak, 8. ožujka 2012.

Kerol Mortimer - Nemilosrdna sicilijanska bračna osveta


Romani iz edicije Harlekin

Sicilijanski milijarder Čezare Gambreli za smrt sestre krivio je nemar Sajmona Ingrama. sukob između dve porodice jedino je osveta mogla da ugasi. Ingramova sestra, Robin, ispaštaće zbog toga. Čezareov plan za osvetu iziskivao je brak i majčinstvo. Baš majčinstvom se Čezare posebno naslađivao... uz strasno zadovoljstvo.

Propalo je. Sve je propalo. Novac je odavno nestao. Prethodne godine ostao je i bez stana u Londonu, vile u Francuskoj i crvenog ferarija. Sve je izgubio okretanjem točka ruleta. Bila je to bolest; znao je on to. Ali premda se veoma trudio da je se oslobodi, za tu boljku nije mogao da nađe lek. Prošle noći izgubio je nešto za šta se uvek zaklinjao da nikad neće staviti na kocku i time je na najgori mogući način izdao porodicu. O, bože...

Stisnuo je volan automobila koji je vozio... iznajmljenog automobila; više nije imao novca da kupi automobil. Vozio je nagonski, savlađujući oštre krivine planinskog puta kojim je napuštao Monte Karlo dok je azurno plavetnilo Sredozemnog mora primamljivo svetlucalo daleko dole ispod njega. Bio je svestan da će se tim putem, uprkos naporu koji je ulagao da suzbije poriv, večeras ponovo vratiti kad groznica postane neizdržljiva i primora ga da se ponovo prespusti čaroliji kockarskih stolova.

Nanela je sramotu porodici i obeščastila je kad ga je donela na svet. I sve to uzalud. Pjer je ne voli. Prošle noći, dok je opušteno ležala u njegovom naručju posle vođenja ljubavi, i preklinjala ga da počne da živi s njom i njihovim malim sinom, rekao joj je istinu... da je nikad nije voleo, da mu je ona jednostavno bila i razonoda, još jedan osvajački uspeh na dugačkom spisku sličnih ljubavnih poduhvata. Suze su joj tekle niz lice dok se vozila planinskim putem dole prema Monte Karlu i hotelu koji je vlasništvo njene porodice. Dole, njenom malom sinu. Njenom malom, predivnom sinu bez oca.


Nema komentara:

Objavi komentar