srijeda, 28. ožujka 2012.

Mirjana Mijatović - Zaštita povrća - free download

Iz pera ovih autora izašla je knjiga Zaštita povrća i brojne naučne i stručne publikacije iz oblasti zaštite povrća od bolesti, štetočina i korova, ali sada po prvi put čitaoci imaju priliku da na jednom mestu sagledaju dobar deo praktičnog iskustva autora pretočen na sveobuhvatan način u jednu publikaciju.

Knjiga Zaštita povrća se ističe bogatim sadržajem organizovanim u osam poglavlja na oko 270 strana. Na početku su date osnovne informacije o prirodi prouzrokovača bolesti povrća, kao i grupama oboljenja. Značajno mesto pripada osnovnim karakteristikama štetočina povrća, kao i korovima koji su stalni pratilac ovih useva. Centralni deo publikacije čine detaljan opis bolesti prouzrokovanih gljivama, bakterijama i virusima, prikaz štetočina, opis simptoma nedostataka hranljivih elemanata i nepatogenih promena, obrađen po familijama i vrstama povrtarskih biljaka. Na kraju knjige Zaštita povrća su razmatrane mogućnosti primene i izbor odgovarajućih preventivnih, bioloških i hemijskih mera zaštite povrća namenjenih suzbijanju patogenih mikroorganizama, štetočina i korova. Tekst je pisan lako razumljivim jezikom, terminološki prilagođen kako stručnjacima za zaštitu bilja tako i samim proizvođacima povrća.

Sadržaj knjige Zaštita povrća obogaćen je sa 56 stranica originalnih fotografija simptoma bolesti, štetočina i korova, što umnogome olakšava prepoznavanje uzroka problema u proizvodnji povrća. Autori su takode naveli najnovije metode zaštite koje su na raspolaganju u nas, ali i one koje se primenjuju u svetu.

Nema komentara:

Objavi komentar