petak, 2. studenoga 2012.

Paul Sussman - Poslednja Tajna Hrama

Paul Sussman - Poslednja Tajna Hrama

Kada je otkriveno tijelo starog vlasnika hotela Pieta Jansena u ruševinama rijetko posjećivanog arheološkog nalazišta uz Nil, inspektor luksorske policije Yusuf Khalifa očekivao je da će to biti još jedan jednostavan i lako rješiv slučaj. Međutim, što je Khalifa više saznavao o Jansenu, postajao je sve nemirniji. Podsjetilo ga je to na jednu prijašnju smrt - okrutno ubojstvo jedne Izraelke, za koje je, oduvijek je smatrao Khalifa, osuđen pogrešan čovjek.
Slučaj koji je počeo kao rutinska istraga, kako će se ubrzo pokazati, bio je sve samo ne rutinski. Prisiljen na nesigurno savezništvo s jeruzalemskim detektivom AriehorrrBen-Roijem, teškim alkoholičarem, prijateljevanju s palestinskom novinarkom Laylom al-Madani, Khalifa uviđa je uvučen umutni svijet ubojstva, pohlepe, licemjerja, političkih intriga i osve Započinje potraga za nedokučivom, dvije tisuće godina starom tajnom simbolične moći koja bi u pogrešnim rukama mogla uvući Bliski istok u rat širokih razmjera...
Obuhvaćajući čitavo tisućljeće - od drevnog Jeruzalema, preko križara do holokausta i suvremenih frontova pojasa Gaze; od katarskih heretika do kodiranih srednjovjekovnih rukopisa i davno izgubljenog nacističkog blaga - Posljednja tajna Hrama uzbudljiva, i adrenalinom nabijena avantura izvanredno nadarenog mladog pripovjedača.

Nema komentara:

Objavi komentar