Jednostavno i razumljivo pisan tekst popraćen s 266 fotografija i 42 crteža u boji čini ovaj priručnik nezaobilaznim štivom za svakog tko želi svladati vještinu cijepljenja i rezidbe voćaka. Iscrpno je opisano devet načina cijepljenja voćaka, od običnog okuliranja do cijepljenja kojim se može popraviti šteta od voluharica i zečeva. U posebnome dijelu opisano je podrijetlo, osnove uzgoja, podloge i rezidba 26 vrsta voćaka, medu njima i onih manje zastupljenih, kao što je crna bazga. Posebnost knjige su slike rodnih izbojaka svake opisane vrste voćaka kako bi ih se moglo lako prepoznati.
Tomislav Jemrić radi kao docent na Zavodu za voćarstvo Agronomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Magistrirao je 2000. god a doktorirao 2004. godine. Predavao je kolegij Opće voćarstvo, a sada je koordinator modula Voćarstvo 1 i Tehnologije čuvanja i pakiranja voća na dodiplomskom studiju Hortikultura. Na doktorskom studiju koordinator je modula Tretmani voća poslije berbe. Objavio je priručnik Bazga, značenje, uporaba i uzgoj i više od dvadeset znanstvenih i stručnih radova, od čega četiri u međunarodnim znanstvenim časopisima. Surađivao je na više znanstvenih i stručnih projekata i bio voditelj dvaju projekata.
Tomislav Jemrić radi kao docent na Zavodu za voćarstvo Agronomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Magistrirao je 2000. god a doktorirao 2004. godine. Predavao je kolegij Opće voćarstvo, a sada je koordinator modula Voćarstvo 1 i Tehnologije čuvanja i pakiranja voća na dodiplomskom studiju Hortikultura. Na doktorskom studiju koordinator je modula Tretmani voća poslije berbe. Objavio je priručnik Bazga, značenje, uporaba i uzgoj i više od dvadeset znanstvenih i stručnih radova, od čega četiri u međunarodnim znanstvenim časopisima. Surađivao je na više znanstvenih i stručnih projekata i bio voditelj dvaju projekata.
Nema komentara:
Objavi komentar