petak, 20. siječnja 2012.

Scott Kelby - Digitalna fotografija 2 - free download


Pogledaj i druge knjige o digitalnoj fotografiji:


Evo kako Scott Kelby opisuje premisu na kojoj se temelji ova knjiga: Da me tijekom snimanja upitate: Kada koristim bljeskalicu, pozadina iza osobe koju snimam na fotografiji je posve crna. Kako to popraviti, ne bih vam održao predavanje o omjeru svjetlosti bljeskalice i ambijentalnog svjetla niti započeo raspravu o sinkronizaciji bljeskalice, već bih rekao samo: Namjesti brzinu zatvarača na 1/60 sekunde.

To bi trebalo riješiti stvar. Tako je zamišljena ova knjiga: vi i ja zajedno snimamo, a ja odgovaram na pitanja, dajem savjete i otkrivam tajne, kao prijatelju - bez preopširnih objašnjenja i stručnih izraza.

Na svakoj je stranici obrađen određeni koncept koji će vam pomoći da dobijete bolje snimke. Kad god okrenete stranicu, upoznat ćete neku novu postavku kojom se koriste profesionalci, alat ili trik koji vaš fotografski uradak može pretvoriti u umjetničko djelo. Ako ste siti snimanja prosječnih fotografija i ne želite više listati fotografske časopise misleći "Zašto moje fotografije ne izgledaju tako?", ovo je knjiga za vas.

U ovoj knjizi nema mnogo teorije, zbunjujućih pojmova i složenih koncepata. U njoj ćete saznati koji gumb trebate pritisnuti, koju postavku koristiti i kada je koristiti. S gotovo 200 najstrože čuvanih fotografskih "tajni zanata", uz ovu ćete knjigu dobivati drastično bolje, oštrije, živopisnije i profesionalnije fotografije nego ikada prije.

Nema komentara:

Objavi komentar