nedjelja, 1. travnja 2012.

Kuhar - Uskršnja kuharica - free download

Nekad nije bilo industrijskih boja za uskršnje pisanice a jaja su svejedno bila žarko crvene boje. Otkrit ćemo vam tajnu kako. Obitelj bi otprilike od Božića do Uskrsa čuvala ljuske crvenoga luka pa bi s njima obojili uskršnja jaja u žarko crvenu boju kakvu ne mužete dobiti industrijskim bojama.

Sastojci:

- ljuske od luke
- jaja
- par zrna bibera
- žličica soli
- po želji žlica ulja

Priprema:
Složiti ljuske luka na dno lonca, staviti jaja, naliti vode da pokrije jaja, staviti nekoliko zrna papra, posoliti kao da se kuha juha. Ovako složeno staviti na laganu vatru, kad zakipi kuhati još otprilike sat vremena.
Ako želite da jaja budu malo ukusnija i ne presuha, može se dodati žlica ulja.
Ukoliko niste skupili dovoljno ljuski od luka, a nikad ih nije previše, pa vam je boja nedovoljno intenzivno crvena, kad su jaja kuhana slobodno ih još obojite bojom iz vrećice. Dobit čete krasne duboke, intenzivno crveno obojane pisanice.

Više recepata za uskršnje kolače pogledajte na stranici: Uskrsni kolači

Nema komentara:

Objavi komentar