nedjelja, 1. travnja 2012.

PC Chip časopis - april 2012 - freedownload

               PC Chip časopis - april 2012, broj 203

- Sastavili smo - mini ITX bez šuma i topline
- Najbolji playeri - glazba i video bez računala
- Strani jezici - internet umjesto tečaja
- Naučite programirati - C++ i BASH
- Usporedni test X79 matičnih ploče - skupo i brzo

Playstation Vita u ispitom centru PC Chipa
Playstation Vita je prijenosna konzola nove generacije, te ujedno i nasljednik PSP prijenosne konzole koja je bila vrlo dugo aktivna na gaming sceni. Za razliku od PSP-a, Playstation Vita je nešto veća te ima ekran veličine 5 inča, te je ujedno i osjetljiv na dodir.

Konzola osim standardnih Sony Playstation tipki (klasične tipke: kvadratić, trokutić, kružić i X) koristi i dva analoga (za jedan više nego na PSP-u), L i R tipke te sam ekran i dvije osjetljive točke na poleđini konzole koje se koriste kao kontroleri u nekim igrama. Playstation Vita je još uvijek vrlo nova konzola pa tako i ne postoji pretjerano puno naslova, no mi smo isprobali one najaktualnije (npr. Uncharted, Everybody’s Golf, Wipeout, Reality Fighters i slično).

Za razliku od PSP konzole koja je koristila UMD diskove kao glavni medij pohranjivanja igara (Universal Media Disc), PS Vita koristi posebne PS Vita memory stickove na kojima su igre pohranjene. Tako da prilikom kupovanja nekog original naslova igru dobijete u obliku specijalne Sony memorijske kartice koju stavljate u svoju konzolu baš poput UMD-a ili sličnog medija.

AMD Radeon 7970
Stigao je dan kada i AMD-ova serija Radeon HD 6900 kreće u penziju. Nova serija već je prisutna na tržištu, a kako i zdrava logika nalaže njezin je naziv Radeon HD 7900. Zbog laganog posustajanja sadašnje serije Radeon HD 6900 u borbi s konkurentima iz Nvidijina dvorišta za naslov najbrže grafičke kartice bilo je očekivano da će AMD uskoro na tržište izbaciti moćnijeg nasljednika. Ovoga se puta ne radi o kozmetičkim zahvatima već o posve novom grafičkom procesoru i novoj arhitekturi.
Za - vrhunske performanse, mala potrošnja, odličan power management, podrška za nove tehnologije, dual BIOS, overclcoking potencijal
Protiv - cijena, razina buke pod opterećenjem
Dojam - vrhunska grafička kartica high-end segmenta koja će udovoljiti i najzahtjevnijima

Nema komentara:

Objavi komentar