utorak, 25. rujna 2012.

Lars Kepler - Hipnotizer

Lars Kepler - Hipnotizer


Trostruko brutalno umorstvo, sve su žrtve iz iste obitelji, a ubojica je nepoznat i, po svemu sudeći, samo je pitanje trenutka kada će ubiti ponovno. Na slučaju radi jedan od najboljih i najupornijih stockholmskih inspektora Joona Linna. Odakle da počne?
Jedini je preživjeli svjedok dječak Josef Ek, kojemu su pred očima ubijeni otac, majka i mlađa sestra, a on leži u šok-sobi s teškim ozljedama. Očajnom Linni može pomoći samo stručnjak za hipnozu psihijatar Erik Maria Bark...
"Hipnotizer" je triler s jezom "Isijavanja" i iskonskim strahom, a nakon djela Stiega Larssona najprodavaniji je švedski roman u povijesti. 
Lars Kepler pseudonim je književnice Alexandre Coelho Ahndoril i njezina supruga Alexandera Ahndorila. Pod tim pseudonimom 2009. objavljuju kriminalistički roman „Hipnotizer“, a 2010. jednako uspješan nastavak „Paganinijev ugovor“. Alexandra Coelho Ahndoril rođena je 1966. u švedsko-portugalskoj obitelji. Odrasla je u Helsingborgu. Književna je kritičarka i trenutačno piše doktorsku disertaciju o Fernandu Pessoi. Njezin prvi roman „Zvjezdani dvorac“, objavljen 2003., nagrađen je nagradom Catapult. U Švedskoj je prodan u više od 10.000 primjeraka. Druga knjiga „Brigitta i Katarina“ objavljena je 2006., a treći roman „Master“ 2009. U svojim djelima bavi se istraživanjem čovjekova sukoba sa znanosti, religijom i politikom. Živi sa suprugom i tri kćeri u Stockholmu.
Alexander Ahndoril švedski je dramaturg i romanopisac. Rođen je 1967. u Stockholmu. Autor je osam romana i petnaest kazališnih komada. Njegov je najpoznatiji roman „Redatelj“ (2006.), priča o redatelju Ingmaru Bergmanu.

Nema komentara:

Objavi komentar