petak, 28. rujna 2012.

Manda Scott - Kristalna lubanja

Manda Scott - Kristalna lubanja


Stell, predugo si unutra. Izađi. Nema tog komada kamena koji je vrijedan da umreš za njega.
Samo što se ovdje ne radi o običnom kamenu, već o plavom kristalu koji je drevni, izumrli narod Maja izradio kako bi svijet spasio od propasti; o safiru tako savršenom, tako moćnom da su stoljećima ljudi ubijali kako bi ga posjedovali ili uništili.
Drevno proročanstvo kaže kako će, ako se trinaest lubanja ponovno ne okupi, svijetu 21. prosinca 2012. doći kraj. Znanstvenik iz 16. stoljeća, Cedric Owen, posljednji Čuvar jedne od lubanja, umro je kako bi njezina tajna ostala sačuvana. Gotovo pet stoljeća kasnije, tek vjenčani par Stella Cody i Kit O’Connor dešifrirat će Owenovu šifru, suočiti se s proročanstvom i početi potragu za skrivenom lubanjom, te se pritom zaplesti u borbu između čuvara lubanja i onih koji su odlučni uništiti ih i tako svijet privesti kraju. Napori Stelle i Kita da spriječe nadolazeću apokalipsu pretvorit će se u zastrašujuću, smrtonosnu, sudbonosnu borbu između dobra i zla, ali i borbu protiv vremena koje neumitno (i brzo) istječe do 21. prosinca.
Jedna od najistaknutijih britanskih autorica kriminalističkog romana, u svom romanu Kristalna lubanja pomiješat će avanturu, nadnaravni fenomen, drevnu civilizaciju i kriptografiju kako bi stvorila napetu kombinaciju povijesti, mita i znanosti. Od tajni Maja, preko britanskog dvora u 16. stoljeću, pa do zastrašujućeg proročanstva o kraju svijeta, triler Mande Scott ostavit će vas bez daha i natjerati na iščekivanje datuma koji je zagonetna i napredna civilizacija Maja označila kao kraj jednog vremenskog ciklusa, a s njime i svijeta kakav poznajemo.

Nema komentara:

Objavi komentar