subota, 2. lipnja 2012.

PC Chip časopis - lipanj 2012 - free download


PC Chip časopis - lipanj 2012, br. 205


Android - ZTE priprema najtanji smartphone
Kineska kompanija ZTE najavila je da će uskoro službeno predstaviti “najtanji pametni telefon na svijetu” - Athenu. Ovaj telefon trebao bi biti tanak samo 6,2mm, radit će na Cortex-A15 procesoru i imat će 720p IPS ekran. ZTE Athena imat će čak 64GB memorije za pohranu podataka te će raditi na posljednjoj verziji Androida – Ice Cream Sandwich, no imat će ZTE-ovo MiFlavor UI sučelje.

Ranije ove godine na CES-u Huawei je predstavio pametni telefon za kojeg su rekli da je najtanji na svijetu - njihov Ascend P1 S tanak je samo 6,68 mm te također dolazi s naprednim hardverom. Iako trenutno nemamo previše informacija o ZTE-ovom telefonu, iz ove kompanije kažu da će ih objaviti uskoro tako da ćemo vidjeti kako telefon izgleda i radi, odnosno kada će se pojaviti na tržištu i po kojoj cijeni.

Stolna racunala - Asus priprema AIO hibride
Asus je objavio videozapis pod naslovom “All-in-one is no longer one” u kojem najavljuju svoje novo AIO računalo koje bi trebalo imati dva operativna sustava. Iako nema nekih detaljnih informacija o ovom uređaju, iz Asusa su spomenuli da će ga predstaviti tijekom sljedećeg tjedna na Computex sajmu, a trebao bi raditi na operativnom sustavu Windows (ako će se na tržištu pojaviti prije listopada onda će to biti Windows 7) i Androidu – nije poznato na kojoj verziji. Ovo je zanimljiva kombinacija koju smo do sada mogli vidjeti na ekranima prijenosnih računala, a sada ćemo vidjeti kako ova dva operativna sustava rade i na većim ekranima all-in-one računala.

Na stranici Neowin.net kažu da, ako Asus već predstavlja hibridno all-in-one računalo koje radi na Windowsima i Androidu, za očekivati je da bi ova kompanija krajem godine mogla predstaviti i svoj tablet koji će također raditi na ova dva operativna sustava te bi takav uređaj sigurno bio zanimljiv velikom broju korisnika čija računala rade na Windowsima, a pametni telefoni na Androidu.

Windows - Dostupan Windows 8 Release Preview
Kao što se i najavljivalo posljednjih dana, Microsoft je objavio novu testnu verziju operativnog sustava Windows 8 – Release Preview koja donosi brojne novitete uključujući Internet Explorer s podrškom za Flash, neke nove aplikacije (Bing, Sport) te je nadogradio neke već postojeće aplikacije za korištenje s Windows 8 računalima i tabletima (Mail, Photo, People). Nakon ove verzije Microsoft će tijekom srpnja predstaviti i Release to Manufacturing verziju novih Windowsa te onda slijedi “odbrojavanje” do izdavanja finalne verzije (odnosno tri verzije koje će biti dostupne – Windows 8, Windows 8 Pro i Windows RT) koju očekujemo u listopadu.

Na službenom Microsoftovom blogu napisali su da su od prve preview verzije koja je izdana u rujnu milijuni korisnika skinuli Windows 8 kojeg su testirali stotine milijuna sati – svima su zahvalili na feedbacku koji im je pomogao pri usavršavanju novih Windowsa. Windows 8 Release Preview možete skinuti ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar